בדיונים משפטיים אנחנו זקוקים במקרים רבים למסמכים שלא כתובים בשפה שבה נערך הדיון המשפטי. בדרך כלל אלו משפטים שמקורם בארץ זרה, וכדי שהם יקבלו תוקף משפטי בישראל יש צורך להעביר אותם הליך אישור פורמלי. אחד הדברים החשובים בהליך כזה הוא אפוסטיל, ואנשי הצוות של סלצ’ובסקי משרד עורכי דין ונוטריון כאן כדי לספר לכם עליו.
אישור מסמך משפטי
כדי שלמסמך יהיה תוקף משפטי הוא זקוק לחתימת נוטריון. נוטריון הוא עורך דין שקיבל הסמכה כנוטריון והוא רשאי לחתום על מסמך, כך שהחתימה שלו מצהירה על האמינות המשפטית של המסמך. במקרים שבהם המסמך עובר בין מדינות יש צורך לתת לו תוקף בינלאומי.
אפוסטיל
הסוג הראשון של האפוסטיל עליו נדבר נועד להעניק את התוקף הבינלאומי. אפוסטיל שחתום על ידי מדינת ישראל הוא למעשה הצהרה לפיה המסמך עבר את ההליך הנדרש על מנת לקבל תוקף משפטי במדינה, וכך ערכאות משפטיות במדינות אחרות תוכלנה להתייחס למסמך הזה באופן המתאים.
תעודת אימות
הסוג השני של האפוסטיל הוא למעשה תעודה שמאשרת שהמסמך אכן חתום על ידי נוטריון מורשה. התעודה הזו שונה מאשר האפוסטיל הרגיל לאור אמנת האג. האפוסטיל הראשון הוא בין מדינות החברות באמנת האג, שהיא אמנה משפטית בינלאומית. כדי לתקף מסמכים בין מדינות שאינן חברות באמנה הזו נוצרת התעודה הזו, ולעיתים גם היא נקראת אפוסטיל.
סלצו’בסקי משרד עורכי דין ונוטריון
כמו כל עניין משפטי, גם אפוסטיל דורש שירות של עורך דין מומחה שמחזיק ברישיון המתאים להעניק לכם את החתימה הזו. זו הסיבה שאנחנו ממליצים לכם לפנות למשרד עורכי הדין של סלצ’ובסקי. המשרד מחזיק בניסיון רב שנים בכל תחומי המשפט האזרחי, ואם אתם זקוקים לאפוסטיל על מסמך מסוים אנחנו נוכל לדאוג לכם.
לסיכום
העברה של מסמכים בין מדינות דורשת הענקת אישור משפטי בינלאומי למסמך. בלי האישור הזה, גם אם המסמך תקף במדינה אחת הוא לא תקף במדינה אחרת. האישור הזה הוא אפוסטיל, וכאן קיבלתם סקירה על שני סוגי האפוסטיל שקיימים. הראשון הוא בין מדינות החברות באמנת האג, והשני עבור אלו שלא.